Araç sahiplerine kötü haber! Benzin ve motorine zam yolda

Benzin ve brent petroldeki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarını da etkiliyor. Son zam ertelemesine rağmen, yeni bir zam tarihi ve fiyat artışı öngörüsü var. Benzin grubunda 24 Haziran Pazartesi ya da 25 Haziran Salı günü, 1 lira 81 kuruş, motorin grubunda 1 lira 79 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından sürekli merak edilen konular arasında. Bu kapsamda benzin ve motorine zam yapılıp yapılmayacağı, akaryakıt fiyatlarında bir değişiklik olup olmadığı sürekli takip ediliyor. Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına temmuz ayı başında bir zam daha gelecek. Akaryakıtta tabela bir kez daha değişiyor.

2 Haziran Cuma günü için planlanan 1,64’lik benzin ve 1,63 TL’lik motorin zammı erteledi. Yeni zam tarihi gelecek hafta pazartesi ya da salı günü (23- 24 Haziran 2024)

SALI GÜNÜ İTİBARİYLE GELECEK ZAMLAR ŞÖYLE

Benzin: 1 lira 81 kuruş,

Motorin: 1 lira 79 kuruş zam bekleniyor.

GÜNCEL FİYATLAR (21 HAZİRAN 2024)
İSTANBUL AVRUPA YAKASI
Benzin: 40,26 TL
Motorin: 40,65 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI
Benzin: 40,14 TL
Motorin: 40,56 TL

ANKARA
Benzin: 41,24 TL
Motorin: 41,63 TL

İZMİR
Benzin: 41,52 TL
Motorin: 42,00 TL

ANTALYA
Benzin: 41,99 TL
Motorin: 42,48 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye’deki akaryakıt fiyatları, birçok hesaplama sonucu belirleniyor. Öncelikle, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı (GRF), Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kurundan etkileniyor. GRF’ye, özel tüketim vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı hesaplanıyor.

FİYAT BELİRLEMEDE DIŞ FAKTÖRLER
Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde, global petrol fiyatları ve döviz kurları gibi dışsal faktörler önemli rol oynuyor. Bu nedenle, Brent petrolün varil fiyatı ve döviz kurlarındaki her türlü dalgalanma doğrudan pompa fiyatlarına yansıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.