Bodrum’ da bulunan Mandarin otelde skandallar bitmek bilmiyor

Ünlü tatil merkezi Bodrum’ da bulunan Mandarin otelde skandallar bitmek bilmiyor.

Sürekli olarak Ankara ile arasının çok iyi olduğu imajını kullanan Vedat Aşçı’nın sahibi olduğu ve daha önce yaptığı 3 kaçak villanın çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından mühürlenerek yıkıldığı skandal daha unutulmadan geçtiğimiz günlerde yeni bir skandala imza atmıştı.

Mandarin otelde gerçekleşen bir davete katılan Kaya Sabancı’yı hastanelik eden Vedat Aşçı ve korumalarının şimdi de astronomik kira artışı talepleriyle mağaza sahiplerine zorbalık yaparak canlarından bezdirdiği ortaya çıktı.

Otel, Euro bazında astronomik artışlar istediği mağaza sahiplerinden biri olan Türkiye’nin lüks ve ihracatçı tekstil markası Moeva mağazasını işletenler içindeyken, VEDAT AŞÇI ve damadı SEFA DEREBEY başka bir markaya kiraladı.

Moeva markası sahipleri bunun üzerine dava açarken, VEDAT AŞÇI ve damadı SEFA DEREBEY’in marka kurucuları olan üç kadın girişimciyi tehdit ettikleri ve mağaza içindeki eşyaları dışarı atıp, yeni kiracı için tadilat yaptırdıkları tespit edildi. Moeva markasının kurucuları Damla Aydın, Yağmur Zırh ve Burcu Tanman tüm tehditlere aldırmayarak dava açtığı öğrenildi.

Bunun üzerine yargıya başvuran Moeva avukatlarının ellerindeki kira kontratını sunarak müvekkillerinin haklarını korunmasını istedikleri öğrenildi. Enflasyonun çok üstünde artışla üstelik kirasını euro bazında ödemek zorunda bırakılan ve elinde kontratı bulunan Moeva markasını Türk yargısı haklı buldu. Bunun üzerine deliye dönen Vedat Aşçı ve damadı Sefa Derebey, MOEVA çalışanlarına ve mağazaya gelen müşterilere otele girişte zorluk çıkartmaya başladığı ve çalışanlarına sözlü tacizlerde bulunulduğu konuşuluyor. Mahkeme kararını uygulamayarak Moeva’nın araçlarını dahi içeri sokmayan Vedat Aşçı ve damadının mahkeme kararını uygulamayarak, mahkeme kararına rağmen zorbalık yöntemleriyle üç kadın girişimciyi mağazadan çıkarmaya çalıştığı başka bir skandal olarak gündeme yansıdı.

Aşçının, kanunlara aykırı şekilde Bodrum Mandarini AVM ye çevirdiği, Euro bazından astronomik kira artışlarıyla mağaza sahiplerini canından bezdirdiği iddialarını Moeva markasının kurucu ortaklarından Damla Aydın’a ulaştığımızda; konunun yargıda olduğunu, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve kararı beklediklerini söyleyerek sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Haber: Taner Taş

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.