Yazılarının beğenilmeyeceği kuruntusuyla yazdıklarını sildiğini söyleyen Can Yılmaz, “Bu yüzden hikayelerimde kaybeden, mutsuz adamları yazıyorum” dedi
Kocaeli’de okuyucularıyla buluşan Zafer Algöz ve Can Yılmaz, Kocaeli Kitap Fuarı’nın en çok ilgi çeken fuarlardan biri olduğunu söyledi. Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’ndaki programda Zafer Algöz, “Geçtiğimiz günlerde bu salonda gösterimiz vardı. Mükemmel bir salon. İstanbul’da yok böyle salon” dedi. Can Yılmaz ise “Kocaeli Kitap Fuarı en çok ilgi ve okur çeken fuarlardan biri. Çok verimli geçiyor. Bu salon, çok güzel bir salon olmuş” ifadelerini kullandı.
ALGÖZ’DEN SİSTEM ELEŞTİRİSİ
‘Hayat Denen Kitap’ adlı söyleşide Zafer Algöz ve Can Yılmaz, kitapseverlerle bir araya geldi. Eğitim sistemi eleştirisi yaparak konuşmasına başlayan Algöz, “Eğitim sistemi çocukları yarış atı gibi yetiştiriyor. ‘Aman bir üniversiteye gir’ anlayışı. Test çözmeye odaklı bir yaklaşım. Bunu hızla değiştirmeliyiz. Eğitim sistemi yeniden okumaya ve araştırmaya yönelik kurmalıyız” şeklinde konuştu.
“KİTAP OKUMAK YALNIZLIKTIR”
Türkiye’nin büyük avantajının nüfusun büyük kısmının genç olması olduğunu belirten Algöz, “Bu gençleri okumaya teşvik etmeliyiz. Kitap okumak bir yalnızlıktır. Yani yalnızlığı tercih etmektir. Kitap okumak kendini dış dünyaya kapatıp yazarın size sunduğu bambaşka bir dünyaya adım atmaktır” dedi.
“OKUMAK GÜZEL BİR EYLEMDİR”
Algöz, “Okuma eylemini sıkıcı bulmak çok yanlış. Okuyan insandan kimseye zarar gelmez. Okumayan insandan zarar gelir. Tek bir kaynaktan beslenmeyin. Farklı farklı eserlerden yararlanarak harmanlayın. Okumak güzel bir eylemdir” ifadelerini kullandı.
‘KEN TAÇ DİS’ KOCAELİ KİTAP FUARI’NDA
Kocaeli Kitap Fuarı’ndan övgüyle söz eden Zafer Algöz, yeni kitabının sevincini de Kocaelili kitapseverlerle paylaştı. Algöz, “Son kitabım yeni çıktı. ‘Ken Taç Dis’, Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk kez okuyucu ile buluşacak” dedi.
YILMAZ: YAZDIKLARIMI İMHA ETTİM
Okuma yazma öğrendiği andan itibaren bir şeyler yazmaya çalıştığını söyleyen Can Yılmaz ise “Uzun yıllar kitap yazabileceğime inanmıyordum. Kendine güvensizlik toplumumuzda çok yaygın. Ben de kendime güvenmedim. Benim yazdığımı kim ne yapsın diye ‘ahmakça’ düşünerek çoğunu imha ettim” diye konuştu.
“KURUNTULAR 20 SENEME MAL OLDU”
Yılmaz, “Hayatın içerisinde biraz daha olgunlaşınca aslında yazdıklarımın çok da berbat olmadığını yine başkalarının söylemesiyle anladım. Senaryomu kim ne yapsın dediğimi bir anda senaryomu okuyup satın aldılar. Kendi kendimi kuruntu ile imha etmem yaklaşık 20 seneme mal oldu” ifadelerini kullandı.
“KENDİNİZİ ASLA KÜÇÜMSEMEYİN”
Yapılan bir işin küçümsenmemesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, “Yaptığınız iş ne olursa olsun bu kim okuyacak diyerek kendi kafanızda bitirmeyin. Bunu düşünmüşsünüz. Bunu insanlara sunmaktan çekinmeyin. Benden bir halt olmaz demeyin. Kendinizi asla küçümsemeyin. Ama kendinizi çok büyük de görmeyin” dedi.
HİKÂYELERİMDE HEP KAYBEDEN MUTSUZ ADAMLARI YAZIYORUM
Kendisinin kaybeden bir adam olduğunu söyleyen Can Yılmaz, “Hiçbir zaman geri getiremeyeceğim 20 yılı kaybettim. Bu yüzden hikâyelerimde hep kaybeden mutsuz adamları yazıyorum. Genelde hikayelerimde ‘asla vazgeçmeyeceksin ve kendini küçümsemeyeceksin’ anlayışını işliyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı