Nöroloji Uzmanı Dr. Ceyda Hayretdağ, Alzheimer hastalığı hakkında konuşurken “Yeni bilgilerin hatırlanmasında zorluk, son olayları, yerleri ve isimleri unutma, günlük rutin görevleri yerine getirmede zorluk, doğru sözcükleri bulmada zorluk gibi belirtilere dikkat edilmelidir” dedi. Prof. Dr. Arif Yüksel ise “Alzheimer sendromunun erken teşhisi, hastalığın yıkıcı etkilerini en aza indirerek hastanın yaşam süresini ve yaşam kalitesini artırır” şeklinde uyarıda bulundu.
Medicana International İzmir Hastanesi ve Karşıyaka Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde hastalığa dikkat çekmek amacıyla bir seminer düzenledi. Seminere Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Medicana International İzmir Hastanesi Dahiliye ve Yaşlı Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Arif Yüksel ve Nöroloji Uzmanı Dr. Ceyda Hayretdağ konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, Alzheimer sendromunun erken tanınmasının hastalığın etkilerini azaltabileceği vurgulandı.
Prof. Dr. Arif Yüksel, seminerde yaptığı konuşmada, “Alzheimer sendromunun erken tanınması hastalığın yıkıcı etkilerini en aza indirerek, hastanın yaşam süresi ve kalitesini artırır” dedi. Ayrıca, toplumda Alzheimer hakkında yanlış bilinenlere de değinen Yüksel, her unutkanlığın Alzheimer olmadığını ve Alzheimer hastalığının doğru yönetilmesinin önemli olduğunu belirtti.
Alzheimer hastalığıyla ilgili konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. Ceyda Hayretdağ ise Alzheimer’ın demans ile aynı şey olmadığını söyledi. Alzheimer’ın bir çeşit hafıza bozukluğu olan demansın sebeplerinden biri olduğunu ifade eden Hayretdağ, hastalığın belirtilerine dikkat çekerek, erken tedaviye başlamanın önemini vurguladı.
Seminerde ayrıca Alzheimer’dan korunma önerileri de paylaşıldı. Dr. Ceyda Hayretdağ, zihinsel aktivitelerle beyin sağlığını korumanın önemini vurgulayarak, sürekli öğrenmeye, okumaya, yazmaya, bulmaca çözmeye, sosyal etkinliklere katılmaya teşvik etti.