TEGV ve TÜBİSAD iş birliği ile gerçekleştirilen” Atma Bağışla!” projesi ile elektronik atıklarınız çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlıyor. Elektronik atıklar eğitime dönüşüyor, TEGV’li çocuklar geleceğe umutla bakıyor. 5 yılda 350 tonu aşkın elektronik atığın geri dönüştürülmesine aracı olan TEGV, elde edilen gelirle sayıları 4 bini aşan çocuğu nitelikli eğitimle buluşturdu.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ‘Atma Bağışla’ projesi ile evde, okulda ve işyerinde kullanmadığınız atık elektrikli ve elektronik eşyaları (AEEE) geri dönüşümle eğitime kazandırarak hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor hem de eğitimle güçlenmiş toplum hayaline bağışçılarını ortak ediyor. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından AEEE’ler konusunda Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliği ile devam eden proje kapsamında bağışlanan elektronik atıklar, lisanslı e-atık taşıma araçları ve PTT aracılığı ile anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor ve elde edilen değer, imkânı kısıtlı çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. Elektronik atıkların yanı sıra çalışır durumda olan cihazlar ise TEGV tarafından incelendikten sonra alınan onay karşılığında vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV’in Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.
Doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti
Atma Bağışla projesi, çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti olma niteliği taşıyor. Siz de cep telefonu, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, elektronik devre kartları gibi çalışan veya çalışmayan tüm elektronik atıklarınızı paketleyip “902513042” kodu ile PTT şubelerine teslim ederek çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayabilir, onların geleceğine ışık tutabilirsiniz. Proje hakkında detaylı bilgi almak için atmabagisla. web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 3–5 Haziran tarihleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek olan Çevre Festivali’ne “İklim Krizi ile Mücadele” için sizleri de bekliyoruz. Elektronik atıklarınızı yanınızda getirmeyi unutmayın!
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı