‘Dünyanın En İyileri’ anketi sonuçlandı: Avrupa’nın en iyi kenti İstanbul

New York merkezli seyahat dergisi Travel + Leisure’un ‘Dünyanın En İyileri’ ödül programında, ‘Avrupa’nın En İyi 15 Şehri’ belli oldu. İstanbul, listede Avrupa’nın en iyi kenti olarak yüksek puan alarak birinci sırada yer aldı. Kapalı Çarşı, Sultanahmet Camisi ve İstanbul Boğazı, en sevilen turistik yerler arasında. Ayrıca Four Seasons oteli de ‘Dünyanın En İyi Oteli’ seçildi.

Seyahat dergisi Travel + Leisure’un “Dünyanın En İyileri” ödül programının bu yılki ödüllerini belirlemek üzere oylama yaptı. Program kapsamında en iyi hava yolları, havalimanları, oteller, tur operatörleri ve şehirler oylamaya katıldı.

Şehir ödülleri için okurlar “turistik yerler, kent simgeleri, kültür, yemek, sıcakkanlılık, alışveriş ve değer” kategorileri üzerinden oylama yaptı.

AVRUPA’NIN EN İYİ ŞEHRİ İSTANBUL
İstanbul bu listede “90,23” ortalamasıyla “Avrupa’nın En İyi 15 Şehri” listesinde birinci seçildi.

“Çok fazla seçeneğin bulunduğu çok güzel bir şehir”, “Tüm bütçelere uygun” gibi yorumlar bırakan okurlar, aynı zamanda Kapalı Çarşı, Sultanahmet Camisi ve İstanbul Boğazı’nı en sevilen turistik yerler arasında gösterdi.

İstanbul’daki “Four Seasons” oteli de okurlardan tam not alarak “Dünyanın En İyi Oteli” seçildi.

Listede, İstanbul’un ardından sırasıyla şu şehirler yer aldı:

“Floransa, Roma, Lizbon, Porto, Sevilla, Lübliyana, San Sebastian, Prag, Barselona, Salzburg, Edinburg, Madrid, Bordo, Viyana.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.