Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji, her yıl güçlü markaların listelendiği dünyanın önde gelen bağımsız marka değerleme danışmanlık şirketi olan Brand Finance listesine geçtiğimiz seneye göre 9 sıra yükselerek Türkiye’nin en değerli 21. Markası oldu. Enerjisa Enerji’nin marka notu marka notu A+ olarak belirlenirken marka değeri ise 222 milyon dolara yükseldi.
Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında faaliyet gösteren elektrik dağıtım ve satış sektörünün lider oyuncusu Enerjisa Enerji, dünyanın önde gelen bağımsız marka değerlendirme danışmanlık şirketi Brand Finance’in her yıl yayınladığı En Değerli Markalar Turkey 100 listesinde geçtiğimiz seneye göre dokuz sıra birden yükselerek büyük bir atılımla yirmi birinci sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıla oranla sıralamada büyük bir sıçrama gösteren Enerjisa Enerji, marka değerini de 181 milyon USD’dan 222 USD’a yükseldi. Enerji sektöründe ilk 100 içinde yer alan tek marka olan Enerjisa Enerji’nin marka notu ise A+’a yükseldi. Enerjisa aynı zamanda bu yıl ilk 10 içerisinde güçlerini artıran 5 şirketten biri oldu.
Teknoloji ve sürdürülebilirlik temelli bir strateji ile ilerliyoruz
Brand Finance listesinde büyük bir yükseliş kaydetmekten gurur duyduğunu belirten Enerjisa Enerjisa CEO’su Murat Pınar ise “Brand Finance listesinde bu yıl büyük bir atılım gerçekleştirerek 30. Sıradan 21. Sıraya yükseldik. Bu sonuç müşterilerimizin ve paydaşlarımızın bize duyduğu güven ve gerçekleştirdiğimiz yatırımların piyasalar nezdinde olumlu karşılanmasının bir sonucudur. Enerjisa Enerji olarak ülkemizin büyüme potansiyeli yüksek olan elektrik dağıtım ve satış sektöründe teknoloji ve sürdürülebilirlik merkezli bir strateji değer üreterek ilerliyoruz. Daha yeşil ve akıllı bir gelecek için sürekli olarak kendimizi geliştirmeye adayarak yaşadığımız çevreye ve topluma fayda sağlarken ve müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak ürünler geliştirmeye ve yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
Her yıl en büyük 5000 marka sıralaması yaparak ülke ve sektör bazında yaklaşık 100 rapor yayınlayan Brand Finance, en başarılı markalar listesini oluştururken markaların güçlerini arttırması için gerekli yatırımları yapması, paydaşlar nezdinde olumlu ve talebi tetikleyici algı oluşturması ve oluşan algıyı finansal sonuçlara yansıtma başarısı göstermesi kıstaslarını gözetiyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı