Ünlü oyuncu Engin Akyürek, çıkan ilk öykü kitabı “Sessizlik”in D&R İstinye Park’ta gerçekleşen imza gününde sevenleriyle bir araya geldi. Tüm dünyada her yaştan büyük bir hayran kitlesi bulunan Engin Akyürek’in imza gününde yurt dışından gelen hayranları da sanatçıyı yalnız bırakmadı. Brezilya, Porto Riko, Meksika ve Macaristan’dan gelen hayranları sanatçıdan imzalı kitap alarak, fotoğraf çektirdiler.
İlişkilerin sosyal medyaya kurban gitmediği yıllarda geçen hikâyelerin yer aldığı kitapta başarılı bir oyuncunun iç dünyasını anlatan Engin Akyürek, Doğan Kitap’tan çıkan ilk öykü kitabı “Sessizlik” ile oyunculuğunun yanı sıra bu kez yazarlık yönüyle sevenlerinin karşısına çıktı. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı yerlerinden gelen hayranlarının yoğun ilgisini gören Akyürek, onlarla tek tek ilgilenip, sohbet etti.
D&R İstinye Park’ta gerçekleşen imza gününde duygularını paylaşan Akyürek: “İmza günüde bir araya gelebildiğimiz için çok mutluyum. Çok güzel tepkiler alıyorum. Oyunculuk ile ön planda olduğum için yazarlık tarafım biraz sürpriz oldu. Umarım keyifle okuyacaklardır” dedi.
Kitabında yılbaşı ile ilgili de bir anısının olduğunu aktaran Akyürek: “Yeni yılda İstanbul’da arkadaşlarım ile olacağım. Kitabımda da aslında yeni yıl ile ilgili bir hikaye bulunuyor. Okuyucuların kardan adam yapma hikayesini de keyifle okuyacaklarını düşünüyorum” dedi.
Yazarın çocukluğundan ergenliğine, ilk aşktan ayrılıklara pek çok durumun anlatıldığı “Sessizlik” kitabında; “Kör Talih”, “Yaşlı Teyze”, “Karanlığın İçinde Bir Nefes”, “Misket” gibi 21 öykü bulunuyor. Ünlü oyuncu, kitabından elde edeceği tüm geliri Darüşşafaka’ya bağışlıyor.
Kitap hakkında
Engin Akyürek’in Sessizlik adlı öykü kitabı okuru; insanların birbirlerini gözünün içine bakarak tanıdığı, konuşarak dokunduğu, dertleşerek anlaştığı yıllara götürüyor. Çocukların hâlâ çocuk olduğu, boş arazi görünce topu alıp koştuğu, komşuların teklifsizce birbirlerinin kapısını çaldığı, bayramların hep birlikte kutlandığı, mutlulukların acıların paylaşıldığı… Aşkların like’lara kurban gitmediği, sessizliğin ayrılık anlamına geldiğinin bilindiği yıllara.