Harry Potter serisinin ilk baskısı 51 milyon 873 bin TL’ye satıldı

J.K. Rowling’in dünyaca ünlü Harry Potter serisinin 1997’de basılan ilk 500 kitabından biri, Edinburgh’ta yapılan açık artırmada 45 bin 201 sterline (1 milyon 873 bin TL) satıldı.

J.K. Rowling’in bazı hataları da içeren serinin ilk kitabı ile James Bond casus serisinin ilk romanı olan ve üzerinde yazar Ian Fleming’in bir yazısının bulunduğu “Casino Royale”in bir kopyasıyla birlikte satıldı.

Satılan Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı, sahibi tarafından yirmi yıl önce Londra’da bulunan bir kitabevinden satın alınmıştı. Müzayedeciler, kitabı “mükemmel bir kopya” olarak değerlendirirken, alt kapağında ve 53. sayfasında yazım hataları bulunduğunu belirttiler.

İLK BASKILAR BİNLERCE STERLİN EDİYOR
Yazım hatalarına rağmen 40 bin ile 60 bin sterlin arasında alıcı bulacağı öngörülen eser, 45 bin 201 sterline satıldı. Aynı koleksiyoncu, Harry Potter ve Sırlar Odası’nın 1998 yılı ilk baskısını da 7 bin 560 sterline (313 bin 517 TL) satın aldı.

“KOLEKSİYONCULARIN TACINDA BİR MÜCEVHER”
Müzayede şirketinin kitap ve el yazmaları müdürü Cathy Marsden, “Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı son derece nadir bir kitaptır. Bu kadar mükemmel durumda olan bir kitap, Harry Potter koleksiyonerlerinin tacında bir mücevherdir” dedi.

Marsden, bu sonuçların modern ilk baskıların gücünü gösterdiğini belirterek, edebiyat devlerinin eserlerinin müzayedelerde popüler olmaya devam ettiğini ekledi. Bu nadir eser, Harry Potter hayranları ve koleksiyoncular için büyük bir hazine niteliği taşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.