İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Rauf Altıntak’ı Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, geleneksel tiyatromuzun ustalarından Rauf Altıntak’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.

Rauf Altıntak için 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 10:30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecektir. Sanatçı, Sarıyer Kireçburnu Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Kireçburnu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Rauf ALTINTAK

1946 yılında İstanbul’da doğdu.

Küçük yaşlarda başlayan resim ve Karagöz oynatma merakı ile ilkokulda Doğan Kardeş Çocuk Mecmuası’nın açtığı resim yarışmasına katılıp yaptığı şeffaf-karton Karagöz figürleri, tiyatral resim sayılarak İstanbul birincisi oldu.

1961’de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Tiyatro Okulu’na imtihanla girdi.

Orada Çocuk Tiyatroları Uzmanı Rejisör Ferih Egemen’den ilk tiyatro eğitimini gördü. Okulda ilk olarak “Ben Çalmadım” adlı sahne oyununda başrol verildi.

1962’de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nde Sadi Yaver Ataman idaresinde Folklorik Eğitim ve Halk Tiyatrosu ders çalışmalarını sürdürdü.

1963’te İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’na imtihanla girdi ve stajyerliğini tamamlayarak kadrolu Sanatkâr-Aktör unvanını aldı.

1964-1965 Sarıyer Çocuk Esirgeme Kurumu Tiyatrosu’nu kurdu, yönettiği “Buzlar Çözülmeden” oyununun hasılatı ile “Türk Donanmasını Millet Yapar” kampanyasına katıldı.

Vatani görevini İstanbul Harbiye Askeri Müzeler Müdürlüğü’nde Mehter bölümünde yaptı. Sazbaşı olarak Mehterbaşı Muavinliği yaptı. Tarihi Mehter Takımı’nın yurt dışında katıldığı Festival, Türk Günü, Nato ve Ulusal Bandolar müsabakalarında Milli olarak askerliğini tamamladı.

Baş Rejisör Muhsin Ertuğrul, Rejisör Vasfi Rıza Zobu olmak üzere üstat hocalarla asistan olarak çalışıp onlardan tatbiki çağdaş Aktörlük, Rejisörlük, Makyaj dersleri aldı. Klasik Batı Tiyatrosu’nun yanı sıra kendisine rehber seçtiği ustası Genel Sanat Yönetmeni, Devlet Sanatçısı, Rejisör Vasfi Rıza Zobu’dan Türk Üslubu, Oyunculuk Tarihi, Türk Temaşa Sanatları, Eski İstanbul Yaşayışı, Giyim-Kuşam Biçimi, Karagöz Yapım ve Oynatımı derslerini talim ederek öğrendi.

1975’te Muhsin Ertuğrul tarafından kendisine kurdurulan Gezici Tiyatro ve Tarihi Türk Temaşası Ekibinin kolbaşlığına getirildi. Yaptığı çalışmalardan dolayı hocası Muhsin Ertuğrul tarafından Geleneksel Türk Tiyatrosu “Ustalık ve Uzmanlık Belgesi” verildi.

Ödüller

1985 Avni Dilligil Tiyatro Özel Ödülü

2001 Gösteri Sanatları Merkezi Yılın Tiyatro Adamı Ödülü

Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Oyunlar

3. Selim (Kılıç Ve Ney)

Ali Baba Ve Kırk Haramiler

Alis Harikalar Ülkesinde

Aynaroz Kadısı

Balaban Ağa

Balıkesir Muhasebecisi

Boğaç Han (Dede Korkut)

Cyrano De Bergerac

Deli İbrahim

Demokrasi Gemisi

Estepeta Püf

Genç Osman

Hamlet

İbiş’in Rüyası

İlk Göz Ağrısı

İpekçi Merhum

İstanbul’un Gözleri Mahmur

Kafes Arkasında

Kara Kız

Kezban

Köşebaşı

Misafir

Mürai

Parisli Kız

Pazartesi – Perşembe

Resimli Osmanlı Tarihi

Robenson Ölmemeli

Söyle Geleyim Mi? Gelmeyeyim Mi?

Şu Bizim Evliya Çelebi

Yedi Kocalı Hürmüz

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.