İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti, 7’si ağır 36 yaralı var!
İstiklal Caddesi’nde saat 11.00 sularında patlama meydana geldi. Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu’nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı ise 37 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12’sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Patlamanın gerçekleştiği saatte ölü sayısı önce 2 olarak açıklandı ancak, hastanelerdeki yaralıların vefatıyla birlikte ölü sayısı 5’e yükseldi. Ölenlerden biri canlı bomba…
İstanbul Valisi Vasip Şahin, olayla ilgili ilk açıklamasında Beyoğlu’nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirmişti. Daha sonra yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiği belirtildi. Daha sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bombalı saldırı neticesinde 7’si ağır 36 yaralı olduğunu açıkladı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
“NİŞANTAŞI’NDA PATLAMA OLDUĞU BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL”
Vasip Şahin, bomba ihbarlarına ilişkin soru üzerine, “Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı’nda, Bayrampaşa’da vesaire İstanbul’un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla” diye konuştu.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, “İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04’de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir” açıklamasında bulundu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7’si ağır 36 yaralı olduğunu, yaralılardan 12’sinin yabancı uyruklu olduğunu belirtti.
Başbakan Davutoğlu, ilgili bakanlarla güvenlik toplantısı yapacak. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa’daki programını yarıda kesip İstanbul’a gideceğini belirterek, “Sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılacak toplantıya geçiyorum” dedi.
Yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
RTÜK BEYOĞLU’NDAKİ PATLAMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI GETİRDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde düzenlenen terör saldırısıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.
RTÜK’ten yapılan açıklamada, 15 Şubat 2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü bildirildi.
SORUŞTURMAYI 5 SAVCI YÜRÜTECEK
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli 5 savcı yürütecek.
Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.
İSTİKLAL CADDESİ NEDEN HEDEFTEYDİ?
Vatandaşların ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği İstiklal Caddesi, kentin kalbi konumunda bulunuyor. Caddede bulunan çok sayıda işyeri, kafe, restoran ve kültür merkezi haftanın her günü ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle hafta sonunda onbinlerce kişinin ziyaret ettiği caddede, patlamanın daha geç saatlerde meydana gelmesi durumunda ölü ve yaralı sayısının daha da artabileceği ifade edildi.