ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022 kapsamında 15 Mayıs Pazar günü gerçekleşen ‘Toplumsal Fayda Günü’ paneli 60 konuşmacıyı ağırladı. Bilim, teknoloji, eğitim, çevre, kültür ve sanat faaliyet sürdüren sivil toplum örgütlerinin ve ‘iyilik’te buluşan markaların ve gazetecilerin bir araya geldiği panelde Şahika Ercümen, Birce Akalay, Aslı Pasinli, Dilara Koçak gibi ünlü isimler de yer aldı.
goodspaces; sanat, teknoloji ve sürdürülebilirlik dönüşümünü her ayrıntısıyla odağına alan ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022’nin son gününde ‘iyilik’ dedi. Bilim, teknoloji, eğitim, çevre, kültür, sanat faaliyetleri sürdüren sivil toplum örgütlerinin ve ‘iyilik’te buluşan markaların katılımıyla ESA Espor Arena’da gerçekleşen Toplumsal Fayda Günü’nde toplumsal farkındalık yaratacak etkileyici bir panel gerçekleşti.
Moderatörlüğünü Levent Erden’in yaptığı, ESA Espor Arena’da gerçekleşen panelde Mehmet Göçmen, Tolga Tatari, Cengiz Ultav, Faik Uyanık, Şahika Ercümen, Ahmet Akın, Emrah İnce, Barış Güleç, Yunus Emre Boyacıoğlu, Aygen Savaş Alkan, Fügen Toksü, Emine Erdem, Serpil Veral, Feyyaz Ünal, Aslı Pasinli, Mehmet Gülez, Verda Özer, Zehra Öney, Avukat Dr. Çiğdem Ayözger Öngün, Ahu Altuğ, Ebru Dildar Edin, Ayça Kaya, Emine Erdem, Ufuk Tarhan, Şirin Sever, Sertaç Ersayın, Arhan Kayar, Ayşenur Aydın, Şule Yücebıyık, Selen Kocabaş, Buket Çelebiöven, Murat Yeşildere, Senem Başyurt, Dr. Zeynep Berna Erdiller Yatmaz, Duygu Yaşar Adiloğlu, Fatoş Karahasan, Birce Akalay, Neşet Dereli, Tülye Sekendiz, Ebru Baybara Demir, Özlem Cankurtaran, Görgün Taner, Yeşim Gürer Oymak, Gülden Yılmaz, Adalet Budak Akbaş, Mülkiye Aydın, Elif Ergu Demiral, Gökmen Sözen, Maksut Aşkar, Dilara Koçak, Elif Boyner, Evrim Hizaler, Dila Dildar, Kübra Dağtekin, Zeynep Dilruba Taşdemir, Oğuz Ergen, Resul Hüseyinzade, Hayri Dağlı, Dinçer Güner ve Prof. Dr. Itır Erhart konuşmacı olarak yer aldı.Bu özel günde sürdürülebilirliği odağına alan birçok marka da stantlarda ziyaretçilerle buluştu.
‘Sudaki Yaşamdan Hepimiz Sorumluyuz’ adlı oturumda söz alan UNDP Türkiye Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, “Dalış yapmıyorsanız yüzeyde gördüğünüz atıklar tüm atıkların sadece yüzde 15’i. Asıl kalan kısmı denizin orta kısmı ve derinliklerinde. Bunu görmek gerçekten çok can acıtıcı. Deniz canlıları bu atıklarla, plastikle yaşıyor. Bunun bize bir de mikro plastik olarak geri döndüğünü biliyor muydunuz örneğin? Yapılan araştırmalar gösteriyor ki biz soluduğumuz havadan, içtiğimiz sudan, yediklerimizden her hafta vücudumuza neredeyse bir kredi kartı boyutunda mikro plastik alıyoruz. İnsan yaşamayan bir kıtada bile mikro plastik atıklara rastlanabiliyor. Bu artık tüm dünyanın sorunu” dedi.
WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Geri Dönüşüm İşçileri Pilot Projesi’ne değindi ve sosyal sorumluluğu teknolojiyle buluşturarak kağıt toplayıcıların destekleneceğini, hem ekonominin hem de geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğin gelişmesine katkı sağlanacağını ifade etti.
‘Cesaret İyileştirir’ adlı panelde konuşmacı olan Birce Akalay; “Her arenada, her alanda iyiliğe ihtiyaç duyar olduk. Her yerde iyiliğin peşinden koşmak derdini, endişesini, kaygısını güdüyoruz. Bunun sebebi bence dünyadaki terazinin kantarının şaşmış olması. Çünkü gerçekten kötü bir zamandan geçiyoruz. İyiliğin daha da farkında olan insanlar tarafından peşine düşüldüğü, izinin arandığı bir zamanda olduğumuzu düşünüyorum. Teknoloji de bu bağlamda iyiliği hızlı paylaşmak için doğru bir araç ama yüz yüze olmak, hissetmek de atlanmamalı” dedi.
Borusan Otomotiv, İş Sanat, d.ream, Özyeğin Üniversitesi, Turkcell’in co-sponsor olduğu ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022’nin diğer sponsorları ve destekçileri arasında; Pernod Ricard Türkiye, Fuudy, 42 Maslak, Microsoft Türkiye, ESA Espor Arena, Webrazzi, Onedio, Artful Living, Aposto!, #tarih’te bugün, Adel Kalemcilik, NFT Kafası, Babylons.io, dba, Koton, Sephora, Nude, McDonald’s Türkiye, Her Yerde Co., Kiss FM, Next Akademi, Artopol Art Gallery, Türk Lezzet Müzesi, A46 Organizasyon, Effect BCW, Aksa Jeneratör yer alıyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı