Hiçbir kadın yorgun, üzgün, sarkık görünmek istemiyor. Genç, güzel ve sağlıklı cildin ulaşmanın yollarını arıyor. Mezoterapi cilt lekelerinden kırışıklıklara, saç dökülmesinden selülite kadar pek çok şeyde kadınların imdadına yetişiyor. Liv Hospital Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Nazan Yılmaz mezoterapinin kullanım alanlarını ve faydalarını anlattı.
Mezoterapi nedir?
Gençlik aşısı, nem aşısı, lifting aşısı, paris ışıltısı, somonDNA gibi isimlerle anılan uygulamalardır. İsim farklılığının nedeni uygulamanın amacına göre ilaç içeriğinin değişmesidir. Mezoterapide kullanılan ilaç içerikleri genel olarak çapraz bağsız hyaluronik asit, vitamin, mineral, aminoasit, antioksidan ve kan dolaşımını artıran maddelerdir.
Hangi bölgelere ne amaçla uygulanır?
Mezoterapide hedef derinin genç, sağlıklı ve sıkı kalmasını sağlayan kollajen ve elastin üretiminin arttırılması, nemin geri kazanılması, hasarın onarılması, canlanması, sıkılaşması ve yenilenmesidir.
- Saç dökülmesi, saçların geç uzaması, cansız saçlar, parlaklık ve hacim kaybı
- Yüz-boyun-dekolte-el sırtı gençleştirme (Mezolifting)
- Deride kaybedilmiş nemin geri kazanılması ve cildin parlaklığının arttırılması
- Leke tedavisi
- Hasarlı deride (Akne skarı vs) onarım amaçlı
- Gözaltı torbalarının giderilmesi
- Gözaltındaki koyu halkaların giderilmesi
- Gıdı eritilmesi
- Selülit ve bölgesel yağlanma (Lipolitik mezoterapi)
Nasıl uygulanır?
Çok ince uçlu enjektörlerle yapılır. İşlemden 15-30 dakika önce topikal anestezik kremler uygulanır. İşlem, hedeflenen bölgenin genişliğine bağlı olarak ortalama 10-30 dk sürer. Uygulama seanslar halinde yapılır. Doktorun önerdiği seanslar tamamlandıktan sonra her yıl bir kür tekrarlanması önerilir.
İşlemden sonra günlük hayata devam
Mezoterapi uygulaması sonrası hasta gündelik hayatına devam edebilir. Dikkat etmesi gereken birkaç nokta ise işlem yapılan alanın 4-6 saat yıkanmaması, güneşten korunmak ve aynı gün hekiminin tavsiye ettiği krem dışında uygulama yapmamaktır.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı