Çocukken ziyaretçisi olduğu Kitap Fuarı’nın en genç yazarı oldu. Genç Sehle Kitap Fuarlarında gördüklerinden etkilenerek yazar olmaya karar verdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültürel hizmetlerinden biri olan ve ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından Türkiye’de bir marka haline gelen Kocaeli Kitap Fuarı, gençlerin edebiyata yönlenmesi konusunda adeta ilham kaynağı oluyor. Sehle Uysal, çocukluğundan bu yana Kocaeli Kitap Fuarlarını kaçırmadan ziyaret etti. Buradaki yazarları gören, söyleşileri izleyen, harçlıklarıyla kitaplar alan Sehle, Kitap Fuarı sayesinde yazar olmaya karar verdi. Bugün 15 yaşında bir lise öğrencisi olan Sehle Uysal, “Kocaeli Kitap Fuarı beni yazar yaptı” dedi.
SEHLE KİTAP FUARI’NIN EN GENÇ YAZARI OLDU
Kocaeli Kitap Fuarlarına ziyaretçi olarak gelen Sehle Uysal, bu yıl 12. gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’na “yazar” kimliği ve “Kilitli Kapılar Açılsa” isimli ilk kitabı ile katıldı. Kongre Merkezi Karamürsel Alp Salonu’nun “yazarlar” kadrosunda yer alan Sehle, burada bir söyleşi gerçekleştirdi. Özel KOTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan Sehle Uysal’ı bu anlamlı gününde okul arkadaşları ve öğretmenleri yalnız bırakmadı.
KİTAP FUARLARINDAN ÇOK ETKİLENDİM
Lise öğrencisi Sehle Uysal, küçük yaşlarından bu yana Kocaeli Kitap Fuarında yaşadıkları ve yazarlarla tanışmasının kendisini yazarlığa ittiğini ve yazar olma isteği uyandırdığını belirtti. Sehle Uysal, 9 yaşında Kocaeli Kitap Fuarında yazarların ve kitapların kendisini çok etkilediğini ve bu etkilenmenin kendisini yazarlığa yönlendirdiğini aktardı. Kitap Fuarı’nın en genç yazarı söyleşisinin ardından ilk kitabını okurları için imzaladı.
ZİHNİMİZ SAĞLIĞIMIZI DA ETKİLİYOR
Öte yandan Karamürsel Alp Salonu’nda Sehle Uysal’ın ardından eğitimci Refika Nemez Aydemir “Zihnin Doğası ve Sağlık üzerine” bir söyleşi gerçekleştirdi. Aktif Felsefe İzmit Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen söyleşide konuşan Aydemir, “Zihnin doğası ve Sağlık üzerine” görüşlerini dile getirdi. Antik uygarlıklardan günümüze kadar filozofların insanlara zihinlerini nasıl koruyacağına dair bilgi ve fikirler verdiğini kaydeden Refika Nemez Aydemir, “Platon, ‘kendini yönet dünyayı yönetecek gücü bulursun’ diyor. Sağlık denge ve ölçülülüktür. İnsanın zihin ve bedenen uyum hali sağlığı tanımlar. Zihinsel sağlık duygu ve düşüncelerimizi etkiler. Zihinde olan her şey enerjimizi, enerjimiz de vücut sağlığımızı etkiliyor. Bilinç bedenle ruhu bağlayan bir yapıdır. Kişilik diğer insanlara sunduğumuz bir maskedir. Bizim özümüz, kişilikten ibaret değildir. Zihin anlayış ve kavrayıştan oluşur. Karşılaştığımız sorunlara karşı bize rehberlik eder” dedi.
İYİYİ KÖTÜDEN AYIRAN ZİHNİMİZDİR
“Olumsuz negatif ve çarpıtılmış fikirler zihin yapısını bozan etkenlerdir” diyen Aydemir, “Sosyal medya spekülatif fikirlerle zihin ayırt etmeksizin her şeyi içine almaya başlıyor. İyiyi kötüden ayıran zihin yapımızı kaybederek her şeyi içimize alır olduk. Zihnimizin koşullara baktığı açı, oluşturduğumuz ön yargılarımız, fikirlerimiz olaylara bakışımızı etkiliyor. Zihinsel kalıplarımız oluşuyor” dedi. Söyleşilerin sonunda yazarlara, Büyükşehir Belediyesi Ormanya ve Sekapark A.Ş tarafından üretilen tıbbi nane aromalı İzmit Pişmaniyesi hediye edildi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı