Kripto para borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradı

BtcTurk’e siber saldırı. Kripto para borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradı. Yapılan saldırı nedeniyle 10 adet kripto paranın olduğu sıcak cüzdanlardaki bakiyelerin bir kısmı etkilendi.

Ünlü kripto para borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradı. Konuya ilişkin açıklama BtcTurk mobil uygulaması üzerinden yapıldı. 22 Haziran’da (bugün) kontrol dışı çekimlerin yaşandığı bir siber saldırı tespit edildi.

BAKİYELERİN BİR KISMI ETKİLENDİ
Saldırıdan 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmının etkilendiği açıklandı. Saldırının büyüklüğü ya da ne kadarlık bir bakiyenin etkilendiğine ilişkin bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Şirket tarafından yapılan ilk açıklama şöyle…

“Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir.

BtcTurk’ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir.

Ekiplerimiz konuyla ilgili detaylı araştırmaları gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kriptopara yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup çalışmalarımız en kısa sürede tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır.

Bu süreçte gösterdiğiniz anlayış için teşekkür eder, konuyla ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızı bildiririz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.