Narin cinayetinde şok bir iddia daha! Dişleri tek tek çekilmiş olabilir!

8 yaşında katledilen Narin Güran’ın 19 gün sonra bulunan cesedinde dişlerinin olmadığı ortaya çıkmıştı. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, ”Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım.” dedi.

Diyarbakır’da cansız bedeni dere yatağında bulunan Narin Güran soruşturması devam ediyor. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin Güran’ın cesedinin çevresel etkilerden dolayı deforme olduğunu anlatarak “Alınmış bir diş kalıp örneği mümkün değil. Çünkü dişler dökülmüş” açıklaması yapmıştı.

ADLİ TIP UZMANINDAN ÇARPICI SÖZLER
Otopside tespit edilen detay Türkiye’yi ayağa kaldırırken, Halk TV canlı yayınına katılan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz’den konuyla ilgili dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

‘DİŞ ÇEKMEK PROFESYONEL ÇABA İSTER’
İnsan bedenin en sağlam bölgelerinin dişler ve iskelet olduğunu vurgulayan Dokgöz, cansız bir bedenin günlerce dışarıda kalsa bile dişlerin dökülmeyeceğini açıkladı. Dokgöz, “O nedenle dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok. Yani çürümeye bağlı da dökülmez. Suyun altında uzun süre kalmaya bağlı da dökülmez. Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım. Diş çekmek profesyonel çaba ister. Kolay bir şey değil. Birkaç dişin belki süt dişlerde kayıp olabilir ama diğer dişlerde bir problem olduğunu düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

OTOPSİ RAPORU ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TAMAMLANACAK
8 yaşında katledilen Narin’in ön otopsi raporunun önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor. Raporun, pazartesi tamamlanarak soruşturma savcısına gönderilebileceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta (2024) kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.