Narin Güran cinayetinde, Salim Güran’ın sildiği mesajlar geri gelecek mi?

Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği WhatsApp mesajlarının soruşturmada kritik önemi olduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Meta yetkililerinin “WhatsApp yazışmalarını biz kaydedip depolamıyoruz dolayısıyla verme imkanımız yok.” dediğini aktardı.

Diyarbakır’da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni bir detay ortaya çıktı. Tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği WhatsApp mesajları, soruşturmanın en önemli kanıtlarından biri olarak görülüyor. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Meta yetkililerinin “WhatsApp yazışmalarını biz kaydedip depolamıyoruz dolayısıyla verme imkanımız yok.” dediğini aktardı.

SİLİNEN MESAJLARDA NE VARDI?
Tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği WhatsApp mesajlarının da soruşturmada kritik öneme sahip olduğu değerlendiriliyor.

Amca, silinen mesajların Narin ile ilgili olmadığını iddia etse de bunun gerçekliği soruşturma sürecinde ortaya çıkacak.

META, KONUŞMALARI GÖNDERECEK Mİ?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajların geri getirilip getirilmeyeceğine ilişkin açıklama yaptı.

Meta’nın bütün platformlarına temsilcilerin atandığını hatırlatan Uraloğlu, “Her halükarda muhattabımız var.” dedi.

Meta ile görüşme sağlandığını ancak mesajları depolamadıklarını dile getirdiğini aktaran Uraloğlu, “Bildiğimiz kadarıyla dünyanın hiçbir yerinde verilmedi.” diye konuştu.

Çözüme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, “Ancak bulut teknolojileriyle depolanmışsa oradan bulunur. Ulaşabildiğimiz kadarıyla biz bilgileri kendilerine vermeyi sürdürüyoruz.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.