NASA, zaman atlama yöntemi ile güneş’in 10 yılını 1 saate sığdırdı

NASA, zaman atlama yöntemini kullanarak Güneş'in 10 yıllık görüntülerini 1 saate sığdıran bir video hazırladı. Video, neredeyse 11 yıllık bir süreci kapsayan Güneş döngüsünde olanları gösteriyor. Bu süreçte Güneş'in yüzeyinde gözlenen güneş lekelerinin sayısında değişiklikler oluyor.

NASA’nın yıllardır güneş sistemini gözlemleyen misyonu Solar Dynamics Observatory tarafından 2010’dan beri toplanan, 425 milyon yüksek çözünürlüklü Güneş görseli 1 saatlik videoya sığdırıldı.

“SAYISIZ YENİ KEŞİF”

NASA, 20 milyon gigabayt büyüklüğündeki fotoğraf verilerinin 10 yıla ait ‘sayısız yeni keşif’ barındırdığını söyledi. 1 saate sığdırılan videoda, geçiş yapan gezegenler ve patlamalar da bulunuyor.

HER BİR SANİYE BİR GÜN

Video, neredeyse 11 yıllık bir süreci kapsayan Güneş döngüsünde olanları gösteriyor. Bu süreçte Güneş’in yüzeyinde gözlenen güneş lekelerinin sayısında değişiklikler oluyor. 61 dakikalık videoda, her bir saniye bir günü temsil ediyor. Videonun ilk karesi 2 Haziran 2010’u gösterirken, son karesi 1 Haziran 2020’yi işaret ediyor.

ALMAN MÜZİSYENLER ANLAŞTILAR

NASA, Alman müzisyen Lars Leonhard ile anlaşarak videoda çalan Güneş Gözlem parçasını kullandı. NASA’nın güneş sistemi gözlem misyonunun 2030’a kadar çalışmalara devam etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.