Uzun süredir gerek ulusal radyolarda, gerekse internet üzerinden yayın yapan dijital platformlarda ürettiği projeler ile adından sıkça söz ettiren Aytek Teoman, son projesi Mandal ile yine binlerce insanın kalbine dokundu. Uygulama marketlerinde Mandal ismiyle yer alan dijital platform, aynı zamanda web üzerinden de dinlenebiliyor.
24 saat kesintisiz olarak yayın yapan ve ağırlıklı olarak Seksenler, Doksanlar Türkçe Pop ve Türkçe Rock şarkılara yer veren Mandal’da, Pazartesi ve Çarşamba geceleri canlı yayınlar yapılıyor.
Pazartesi geceleri saat 23.00’ten itibaren canlı yayında olan Aytek Teoman, Edebiyat & Şiir ağırlıklı programını melankolik şarkılarla süslüyor. Programın ilerleyen saatlerinde “Gecenin Konusu” açıklanıyor ve dinleyiciler programa canlı telefon bağlantısı ile katılıp, hislerini binlerce insanla paylaşıyor.
Sosyal medyada, özellikle Twitter’da çok yoğun bir etkileşime sahip olan Mandal’ın takipçileri, fikirlerini #mandalizm etiketi altında program boyunca paylaşıyor. #mandalizm etiketi, her Pazartesi gecesi Twitter’da Türkiye Gündemi’nde üst sıralarda kendine yer buluyor.
Aytek Teoman, Çarşamba geceleri ise bambaşka bir programla karşımıza çıkıyor… “Geçmişi Hatırla”.
Geçmişi Hatırla programında, Türk müziğine adını altın harflerle kazımış kişi ya da grupların hayat hikayeleri çok özel bilgilerle aktarılırken, bir yandan da ilk şarkılarından başlayarak bugüne kadar kaydedilen tüm albümlerine yer veriliyor. Biyografi – Belgesel kıvamındaki bu program da büyük beğeni alıyor.
Tabiri caizse oldukça fanatik bir kitleye hitap eden Aytek Teoman, bu durumu şöyle açıklıyor;
“Mikrofon başına geçişim çok eski değil aslında… Birkaç yıldır yapıyorum bunu ancak ilk günden beri hiç değiştirmediğim bir durum var. Hep şeffaf oldum ben mikrofon başında… Keyifliysem keyifliyim, mutsuzsam mutsuzum… Hiç rol yapmadım. Bu yüzden sloganım; Sahte değiliz biz, gerçeğiz. Hani, illa derdin kederin dibine vuracağız diye bir şartlanma içinde değilim. Hiç olmadım. Bu samimiyet de dinleyen insanlara geçti, onlara güven verdim… Çok sağ olsunlar, inandılar bana. Ben de onların bu güvenini boşa çıkarmayacağım emin olsunlar. Hayatta hep şuna inandım; evet derdimiz çok büyük olabilir, evet çok zor günler yaşayabiliriz… Hayat bu… Hayat başlı başına zor elbette. Fakat bir tek şeyden vazgeçilmemesi taraftarıyım; Umut. Bizim hâlâ umudumuz var ve bu umudu hep koruyacağız. Umut etmekten asla vazgeçmeyin.”
“Neden Mandal?” sorusuna ise Mandal’ın sayfalarında şöyle bir yanıt verilmiş;
Mandallar… Doğduğumuz günden itibaren hayatımızda var olan, belki de farkında bile olmadığımız, önemsemediğimiz objeler. Oysa onlar, bütün hatıralarınızı taşırlar… Hem de hiç şikayet etmeden. Bırakmaz, sizin için onları tutarlar.Ta ki siz onları mandaldan ayırana kadar. Bu bir fotoğraf karesi de olabilir, bir mektup da.
Kimimiz ise mandal görevi görürüz hayatta… Sevdiğimiz insanlar için güzel hatıraların başrolleri olur, biriktirir ve onları taşırız. Kimi zaman mutluluk verir, kimi zaman can yakarız… İstemeden de olsa.
Bu, hayatın tenini sıkıştırmaktır aslında…
Peki sen hangi taraftasın? Teni sıkıştıran mısın, yoksa teni sıkıştırılan mı? Ya da en can alıcı noktada, mandalın kendisi misin? Cevabı bulmak için; sen de mandal.la”
Twitter ve Instagram’da @Mandalizmm ismiyle yer alan platformun sosyal medya hesaplarından yaklaşan program ve etkinlikleri takip etmek mümkün. Mandal, akıllı telefon uygulamalarının yanı sıra, webde mandal.la adresinden de dinlenebiliyor.