SOCAR Türkiye dijitalleşme yolunda hızla ilerliyor

ULUSLARARASI HAZAR PETROL VE GAZ FUARI KAPILARINI AÇTI

Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı’na katılan SOCAR Türkiye, dijitalleşmede geldiği noktayı ve dijital dönüşüm projesi Project Earth’ü anlattı.

Türkiye’nin en büyük dış yatırımcısı SOCAR Türkiye, pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Uluslararası Hazar Petrol ve Doğal Gaz Fuarı’nda (Caspian Oil & Gas Exhibition – COG) dijitalleşmeyi anlattı. Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in himayelerinde 27’nci kez kapılarını açan bölgenin en büyük enerji fuarı 1-3 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor. Azerbaycan Devleti petrol ve gaz şirketi SOCAR’ın sponsor olduğu fuarda, SOCAR Türkiye, dijitalleşmede geldiği noktayı ve yeni projelerini paylaştı.

SOCAR Türkiye, tüm grup şirketlerinin kurumsal süreçlerinin yönetildiği uygulamaların dijital dönüşüme ayak uydurabilmesi, süreç bazlı ve organizasyonel entegrasyonun sağlanması amacıyla pandemi döneminde hayata geçirilen Project Earth projesinin ayrıntıları ve kazanımları hakkında bilgi verdi.

Dijitalleşme çalışmalarını pandemiden uzun süre önce başlatan SOCAR Türkiye 2021 başından itibaren de tüm grup şirketlerinde operasyonel, ticari ve kurumsal fonksiyonların her birine dokunacak şekilde sürdürdüğünü kaydetti. Üretim ve tedarik zinciri süreçlerinde ileri analitik, yapay zeka ve makine öğrenmesi uygulamaları ile optimizasyon ve tahminleme yetkinlikleri geliştirildi, aynı zamanda enerji verimliliğini ve ürün kalitesini artırmayı hedefleyen birçok proje hayata geçirildi.

Project Earth ile entegrasyon tamamlanıyor

Tüm grup şirketlerinin kurumsal süreçlerinin yönetildiği uygulamaların dijital dönüşüme ayak uydurabilmesi, süreç bazlı ve organizasyonel entegrasyonun sağlanması amacıyla Project Earth’ü uygulamaya başlayan SOCAR Türkiye, başlangıç aşamasından itibaren tamamen iç kaynaklar kullanılarak uzaktan çalışma yöntemi ile 8 binden fazla test adımını tamamladı. Hazırlık aşaması 6 hafta süren proje, 16 ay gibi kısa bir sürede bitirildi. Project Earth, hidrokarbon değer zincirinde hammadde satın alımından depolamaya, üretimden müşteri teslimine şirketler arası entegrasyon sağladı. Operasyonda bakım ekiplerinin saha faaliyetlerini anlık işleyebilecekleri mobil uygulama, tüm grup şirketleri bazında tek bir ana veri yapısının kurulması ve ortak ana veri sözlüğü oluşturulması gibi hedeflere de ulaşıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.